Bestel 3 stuks of meer en betaal GEEN VERZENDKOSTEN
×
CAPSULES BESTELD VOOR 16:00 UUR: DEZELFDE DAG PER POST VERZONDEN
 
Kaneel heeft een verrassend gezondheidsvoordeel

Kaneel heeft een verrassend gezondheidsvoordeel

Als je van kaneel houdt, voeg dan een extra shake toe aan je volgende maaltijd (of bestel kaneelcapsules natuurlijk): nieuw onderzoek toont aan dat de populaire specerij het metabolisme in vetcellen van muizen en mensen verhoogt.

In de nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift Metabolism, testten onderzoekers van de Universiteit van Michigan het effect van cinnamaldehyde - de essentiële olie die kaneel zijn smaak geeft - op vetcellen die uit muizen zijn genomen, evenals vetcellen van vier mensen.

Ze ontdekten dat blootstelling aan kaneelolie zowel de muis als de menselijke cellen ertoe aanzette om calorieën te verbranden via een proces dat bekend staat als thermogenese. Bij nadere beschouwing bleek dat de kaneel de activiteit verhoogde van verschillende genen, enzymen en eiwitten waarvan bekend is dat ze het vetmetabolisme verbeteren.

Vetcellen, ook wel adipocyten genoemd, slaan normaal gesproken energie op in de vorm van lipiden. Vanuit een evolutionair standpunt kan die opgeslagen energie door het lichaam worden gebruikt tijdens perioden van voedseltekort, of worden omgezet in warmte gedurende koudere maanden.

Maar in een samenleving waar voedsel en warmte relatief veel voorkomen, heeft opgeslagen energie vaak geen zin en kan het bijdragen aan ongewenste gewichtstoename. Studie auteur Jun Wu, onderzoeks-assistent-professor aan de Universiteit van Michigan Life Sciences Institute, zegt dat het regelmatig consumeren van kaneel een manier kan zijn om vetcellen een deel van die energie te laten verbranden in plaats van alles op te slaan.

In de studie werd gekeken naar de effecten van kaneel op adipocyten, niet rechtstreeks op een echt menselijk lichaam. Er is dus nog veel meer onderzoek nodig om te weten of kaneel hetzelfde effect heeft bij echte mensen en wat de implicaties van verhoogde thermogenese eigenlijk zijn. En hoewel kaneel veilig wordt geacht in hoeveelheden die normaal in voedsel worden gebruikt, zegt Wu dat het nog te vroeg is om een ​​effectieve dosis te bepalen.

Schrijf commentaar